Eko art na otoku - četvrtak 27. srpnja u 11 sati

Povodom svjetske inicijative „Srpanj bez plastike” u četvrtak 27. srpnja u 11 sati na Fratarskom otoku Zelena Istra, u suradnji s Pula Herculaneom, održat će kreativnu eko radionicu oslikavanja platnenih vrećica te radionicu izrade torbe za špežu/kupovinu od starih majica. Pozivaju se male i velike Puležanke i Puležani, kao i ostali gosti koji ljetuju na otoku da se pridruže kreativnoj eko radionici, a ujedno zabave i nauče nešto korisno.

Korištenjem trajnih torbi smanjuje se upotreba jednokratnih plastičnih vrećica koje su posebno štetne za morski ekosustav. Ponesite svoje stare majice! Na radionicama će se razgovarati o smanjenju nastanka otpada uz demonstraciju praktičnih savjeta o zero waste načinu života tj. smanjenju nastanka otpada, kompostiranju, izradi prirodne kozmetike i prirodnih sredstava za čišćenje.

Prijave nisu potrebne. Ukoliko želite pobjeći od gradskih vrućina – brod Odisej vozi svaki puni sat prema i sa otoka. Radionica će se održati u blizini buffeta u hladu.

Radionica je dio serije edukativnih radionica koje tvrtka Pula Herculanea uz podršku Grada Pule provodi jednom mjesečno kako bi građane upoznala s važnosti pravilnog odvajanja otpada i mogućnošću upotrebe različitih materijala. Svi polaznici radionice dobit će i dodatne predviđene popuste na usluge tvrtke Pula Herculanea.

Dostava računa digitalnim putem - Scegli il digitale

Dragi korisnici, pozivamo Vas da se prijavite za dostavu računa digitalnim putem. / Gentili utenti, vi invitiamo a registrarvi per l’invio delle bollette in formato digitale.